Bölüm Hakkında

Bölgesel olarak düşündüğümüzde Ceyhan, önümüzdeki on yılda ülkemizin en önemli sanayi bölgelerinden birisi olacaktır. Çünkü Ceyhan’da, rafineriler, petrokimya tesisleri, petrol ve doğalgaza ilişkin depolama tesisleri, LNG terminalleri oluşturulacak ve ayrıca çok büyük imkânlara sahip liman ve tersaneler de yer alacaktır. Dolayısıyla planlanan bu önemli projeler, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Kerkük-Yumurtalık petrol boru hatları, Yumurtalık Serbest Bölgesi ile Ceyhan, Dünya çapında bir “Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” konumundadır. Bu nedenle, bölgede kurulacak işletmelere nitelikli istihdam ve danışmanlık hizmetleri sağlamada ve aynı zamanda üniversite–sanayi işbirliği çerçevesinde bölge sanayisine bilimsel destek sağlanmasında, sanayi Ar-Ge projeleri oluşturulmasında, Ceyhan Mühendislik Fakültesi bünyesinde açılan “Makine Mühendisliği Bölümü”nün önemi oldukça büyüktür. Ceyhan Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Lisans Programının amacı; uluslar arası düzeyde lisans eğitimi vererek makine mühendisliğinin kuramsal ve uygulamalı konularında iyi yetişmiş, nitelikli, yaratıcı, teknik sorunları çözücü, ileri teknolojiye hakim, takım çalışmasına yatkın, girişimci, mesleki etik kurallarına bağlı ve lider makine mühendisleri yetiştirmektir. Ceyhan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Anabilim Dallarında 2020 itibariyle 2 Profesör, 2 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 9 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Makine Mühendisliği Bölümünde; Termodinamik, Enerji, Otomotiv, Konstrüksiyon ve İmalat, Mekanik, Makine Teorisi ve Dinamiği olmak üzere toplam altı adet anabilim dalı mevcuttur.